Ce a spus Ministrul Sănătății despre medicamentele împotriva coronavirusului.


11.01.22 18:10 Editor:


Ce a spus Ministrul Sănătății despre medicamentele împotriva coronavirusului Foto: Pixabay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat, marți, că în farmacii vor exista decât medicamente recomandate de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății.

Acesta a vorbit despre Favipiravir, Arbidol, Remdesivir, noile medicamente descoperite și anticorpii monoclonali pentru varianta Omicron.

Rafila a spus despre Favipiravir că poate să scurteze cu 2 – 3 zile durata bolii, dar nu influențează în niciun fel formele complicate și decesul. Cât despre Arbidol, acesta a precizat că nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențeză într-un fel infecția cu noul coronavirus și deci nu va fi pus pe piață.

„Există Remdesivir pentru circa 15 -20 de mii de pacienții, antiviral care se face în spitale, pentru că se face perfuzabil.

Medicația antivirală specifică care a fost descoperită si autorizată de curând va începe să fie disponibilă în România. Primele zeci de mii de tratamente complete vor fi disponibile spre sfârșitul acestei lunii și luna viitoare.

Pentru varianta Omicron avem în momentul de fată un sigur tip de anticorp monoclonal. Celelalte tipuri de anticorpi monoclonali pot fi utilizate în continuare pentru că sunt destul de multe cazuri cu varianta Delta”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.


Alte știri:Top cele mai citite știri: