CNSU propune noi restricții pentru localitățile cu incidență mai mare de 6 și 7,5 la mie


23.09.21 20:47 Editor:


Restrictii Covid 19 Foto: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) propune interzicerea circulației persoanelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20 – 5, unde incidența este mai mare de 6 la mie și pe tot parcursul săptămânii, în intervalul orar 20 – 5 unde incidența depășește 7,5 la mie.

Nu ar fi interzisă deplasarea persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV2 care au mai mult de 10 zile de la finalizarea schemei complete și care fac dovada acestui lucru.

De asemenea nu ar fi interzisă deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, deplasarea persoanelor care efectuează călătorii cu autocarul, trenul și avionul și pot dovedi prin bilet.

CNSU  propune de asemena limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5 – 18, pentru operatorii economici care desfășoară activități în spații închise dacă rata de incidență în ultimele 14 zile este mai mare de 6 la mie.

Excepțile aceste propuneri fiind: unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri.

Măsurile ar urma să inceteze dacă rata de infectare scade sub 5,5 la mie.

Se propune ca în localitățile unde rata de incidență este între 3 și 6 la mie în zonele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, restaurantele să fie delimitate de restul spațiului, iar accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital.


Alte știri:Top cele mai citite știri: