Dacian Cioloș – PNRR nu este o joacă, un eșec al guvernului poate aduce România în zona eurosceptică și suveranistă


10.01.22 14:46 Editor:


Dacian Cioloș Foto: captură facebook.com/dacianciolos

Președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a precizat, luni, 10 ianuarie, într-o postare pe facebook că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este o joacă, iar un eșec al guvernului sau furtul banilor din PNRR poate aduce România în zona eurosceptică și suveranistă și că de aceea USR PLUS a lansat platforma de monitorizare al PNRR.

”Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este o joacă și cer PSD și PNL să trateze implementarea acestuia ținând cont că este cel mai important lucru pe care ei îl fac pentru România.

Un succes al absorbției și investițiilor chibzuite ale celor 30 de miliarde de euro poate tăia rapid entuziasmul celor care flutură bazaconii antieuropene în România.

Însă un eșec al guvernului – sau încercarea de furt al banilor din proiecte din PNRR – poate aduce România în zona eurosceptică și suveranistă, deși vina va fi a unor partide naționale, nu a Uniunii Europene”, a scris în postarea sa pe facebook, Dacian Cioloș.

Liderul USR PLUS a mai precizat că au fost indentificate „jaloane” bifate corect de actualul guvern, dar sunt prezente și „stegulețe roșii”.

„Din aceste motive, USR a lansat azi proiectul de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cel mai important proiect de țară din ultimi ani.

Cristian Ghinea și Dragoș Pîslaru, împreună cu echipa, au identificat deja jaloanele pe care Guvernul Ciucă le-a bifat corect, dar au ridicat și stegulețele roșii care pot complica reformele, deraia proiectele de investiții în autostrăzi sau căi ferate și amâna următoarele plăți.

Ca să fie clar: PNRR e un proiect al României – nu unul al guvernului actual PNL-PSD. Pentru acest plan, deși nu mai suntem la guvernare, ne simțim responsabili și ne asumăm să stăm cu ochii pe modul în care este implementat.

Europarlamentarii și miniștrii USR au muncit asiduu la acest proiect, l-au negociat în Parlamentul European și cu Comisia Europeană și nu vom lăsa să-și bată joc de el partidele aflate acum la guvernare”, a mai precizat Dacian Cioloș în postarea sa.


Alte știri:Top cele mai citite știri: