Europol Romania avertizează că polițiștii nu vor putea aplica sancțiunii pentru purtarea unei măști neconforme


10.01.22 15:30 Editor:


Poliția Română în timpul unei acțiuni de informare pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 Foto: facebook.com/www.politiaromana.ro

În condițiile în care Guvernul României a hotărât că măștiile de protecție de tip medical sau FFP2 sunt obligatorii în spațiile publice atât închise cât si deschise, Europol Romania avertizează că polițiștii nu vor putea aplica sancțiunii pentru purtarea unei măști neconforme.

Pentru nerespectarea obligativitatea purtării măștii de protecție de tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere nasul și gura în toate spațiile publice închise și deschise se poate aplica o sancțiune contravențională cu amendă cuprinsă între 500 și 2500 lei.

Europol Romania atenționează asupra faptului că „agentul constatator ( polițistul sau jandarmul) nu va putea aplica o sancțiune pentru purtarea unei măști neconforme, în condițiile în care persoana legitimată va susține că masca pe care o poartă e dintre cele prevăzute de lege”.

„Polițiștii nu au competențe profesionale si nu au beneficiat de vreo instruire referitoare la componenta unei măști de protecție, sens in care nu vor putea stabili în concret daca o masca este conforma sau nu, ținând cont de faptul ca nu au studii /pregătire în acest sens”.

În articolul postat de Europol Romania se amintește și faptul că peste 300 de mii de amenzi aplicate în perioada stării de urgență au fost ulterior desființate de Curtea Constituțională a României care a decis că acestea sunt neconstituționale.

Citiți articoul Europol România aici.


Alte știri:Top cele mai citite știri: