Florin Cîțu – carantina de noapte de la o rată de infectare de la 6 la mie; copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați.


23.09.21 12:31 Editor:


Florin Cîțu Foto: guv.ro

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat că în ședința de guvern de astăzi vor fi modificate măsurile de restricție. Astfel încât carantina de noapte sa fie de la o rată de infectare peste 6 la mie; copiii între 6 și 12 ani să nu mai fie testați de la o rată de infectare peste 3 la mie, iar persoanele vaccinate sa fie scutite de carantina de noapte.

„Le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18:00 la peste 4 la mie, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea și așa a rămas, în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ți se restricționeze într-un fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a declarat Florin Cîțu.

„Copiii între 6-12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm. Eu am spus ca vreau ca economia să fie deschisă, doar asa putem să avem resurse să plătim pentru această iarnă și în viitor. Iar cei care sunt vaccinați nu pot sa fie restricționați pentru că unele din persoanele din România nu vor să se vaccineze”, a adăugat premierul.


Alte știri:Top cele mai citite știri: