Ludovic Orban a anunțat că se retrage din grupul parlamentar PNL și devine parlamentar neafiliat


26.10.21 12:41 Editor:


Intervenția în plenul Camerei Deputaților a lui Ludovic Orban Foto facebook.com/ludovicorban.ro

Ludovic Orban a susținut marți, intr-o intervenție în plenul Camerei Deputaților, că că se retrage din grupul parlamentar PNL și devine parlamentar neafiliat, dar că nu își dă încă demisia din PNL. Acesta a adăugat că „a fost făcut praf un partid politic principal,  a fost făcută praf coaliția”.

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL şi îmi voi continua activitatea ca şi parlamentar neafiliat.

 Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii, în forul reprezentativ suprem al României.

Obligaţia morală pe care o am faţă de cetăţenii României care au avut încrede în mine şi în PNL este aceea de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală faţă de cetăţenii României.

Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în onorarea obligaţiilor morale pe care le am fată de cetăţenii români decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar

S-a creat o criză politică artificială din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean român, sunt convins că mulți nu înțelegeți, a fost făcut praf un partid politic principal, a fost făcută praf coaliția.

Nu îmi dau încă demisia din PNL, este partidul căruia i-am dedicat toată viaţa matură.

Pentru a rămâne în schimb în PNL, pentru a mă întoarce în PNL trebuie îndeplinite câteva condiţii.

Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf.

PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni. Şi nu în ultimul rând, noi trebuie să fim consecvenţi angajamentului pe care ni l-am luat, de a dezvolta România.

Am construit o coaliţie de centru- dreapta care, de bine, de rău, asigura o stabilitate parlamentară, cu un guvern cu o capacitate de a dialoga între putere şi opoziţie. La ora actuală nu mai avem nimic, ţara pluteşte în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuieşte în momentul de faţă sau a fugit la schi” a declarat Ludovic Orban în plenul Camerei Deputaților.


Alte știri:Top cele mai citite știri: