Mai mulți elevi au fost izolați într-o școală din Beijing, după ce un test COVID-19 al unui profesor a ieșit pozitiv


03.11.21 10:39 Editor:


Elev în China Foto: Pixabay

Mai mulți elevi dintr-o școală primară din Beijing, China, au fost ținuți în interiorul acesteia, dupa ce testul COVID-19 al unuia dintre profesori a ieșit pozitiv, relatează BBC.

Elevii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, au fost ținuți câteva ore în școlă, unii dintrei ei fiind nevoiți să stea peste noapte.

Decizia închiderii școlii a fost luată ca urmare a strategiei Chinei numită „zero COVID”, ce presupune ca orice focar să fie izolat rapid, pentru a elimina virusul din China. Astfel ca urmare a închiderii școlii, elevii au fost ținuți în interior cel puțin două ore, iar părinții acestora s-au adunat în fața scoli.

Directorul școlii i-a anunțat pe părinți că elevii au fost testați, iar o parte din ei aceștia vor fi nevoiți să intre în carantină.

Profesorii și membrii personalului au fost și aceștia testați, iar școala a fost închisă temporar.

Elevii care nu au primit rezultatele testelor COVID au fost nevoiți să petreacă noaptea în interiorul unității de învățământ, iar părinții au fost nevoiți sa le aducă pilote și perne de acasă.

Potrivit unui post de televiziune local, Falun-gong, 35 de elevi au fost plasați ulterior în carantină.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, China a aplicat strategia ”zero COVID” și continuă să aibă această abordare la aproape doi ani de atunci. Strategia presupune, printre altele, carantinarea zonelor în care sunt depistate cazuri și închiderea frontierelor.

Măsurile luate de autoritățile de la Beijing intră în contrast cu cele luate de alte state occidentale sau chiar din Asia, care încep să se redeschidă treptat.

Poate principalul motiv al acestei strategii este organizarea Jocurile Olimpice de Iarnă, ce vor avea loc în februarie anul viitor.


Alte știri:Top cele mai citite știri: