Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor, iar Ministerul Educației va distribui chestionarul prin inspectoratele școlare județene.


23.09.21 18:21 Editor:


Vaccin Covid-19 Foto: Pixabay

Distribuția chestionarului va începe de vineri, 24 septembrie. Acesta nu va fi obligatoriu și va fi pus la dispoziție pentru informarea și sprijinirea celor care vor să se vaccineze.

„Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul va fi diseminat în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării. Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali”, arată comunicatul de presă  al Ministerului Educaţiei.

„În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului! Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică. Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic”, transmite Ministerului Educaţiei.

Puteți descărca chestionarul aici.


Alte știri:Top cele mai citite știri: