Nicolae Ciucă – noi măsuri de protejare a populației față de efectele creșterii prețurilor la energie


11.01.22 16:00 Editor:


Premierul Nicolae Cică anunță noi noi măsuri de protejare a populației față de efectele creșterii prețurilor la energie Foto: captură facebook.com/pnl.ro

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat, marți,  într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, noi măsuri de protejare a populației față de efectele creșterii prețurilor la energie.

Pintre acestea se numără refacerea facturilor care nu respectă plafoanele reglementate, fără penalitați și noi scheme de protecție pentru consumatorii caznici cu un consum lunar de până la 300 kWh, de la 1 aprilie.

„Românii au nevoie de garanții privid corectitudinea facturării  consumului de energie electrică și gaze naturale. În același timp sunt  necesare și măsuri de sprijin pentru companii, în această perioadă  dificilă, generată de creșterea prețurilor la energie.

Aceste măsuri vor contribui la creșterea rezilienței economice și la menținerea locurilor de muncă pentru români.

Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor,  consumatori caznici, urmează a fi refăcute facturile care nu au  respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către  furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fii purtătoare de  penalități.

De la 1 aprilie, consumatorii caznici, cu un consum lunar de până la  300 kWh vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA  redus la 5 la sută, precum și compensarea certificatului verde și a  bonusului de cogenerare pentru consum.

Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale.

În domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare vom lansa  măsurile de sprijin la 1 februarie și le vom menține active până la data  de 1 iunie”, a declarat Premierul României, Nicolae Ciucă.


Alte știri:Top cele mai citite știri: