Peste 76 de tone de haine second-hand, inutilizabile, descoperite în Portul Constanţa în 3 containere


11.01.22 15:31 Editor:


Haine second-hand, inutilizabile Foto: politiadefrontiera.ro

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, marți, în Portul Constanța, 3 containere ce conţineau 76.789 kg haine second-hand catalogate ulterior ca fiind deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

Cele 3 containere au fost descoperite în urma unui control efectuat de autorități. Containerele erau încărcate conform documentelor de însoţire cu haine second-hand.

Conținutul containerelor, importate din Canada, urma să ajungă la o societate comercială din județul Mureș.

În urma verificărilor, autoritățile au constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 kg de îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție și au stabilit că acestea sunt deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România.

Conținutul celor 3 containere urmează să fie returnată către expeditor.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.


Alte știri:Top cele mai citite știri: