ROVACCINARE explică de ce în Israel sunt 22.000 de infectări cu covid pe zi


23.09.21 21:05 Editor:


Ro Vaccinare Foto: facebook.com/ROVaccinare

De ce în Israel sunt 22.000 de infectări cu coronavirus pe zi?

„Israel a fost printre primele țări care au atins rata de vaccinare de peste 60%, având în vedere că au dispus de la început de doze suficiente de vaccin. Ca atare, au decis renunțarea la toate restricțiile, inclusiv masca în spațiile închise (din vară), înainte ca varianta delta să devină dominantă.

Creșterea numărului de cazuri se explică prin faptul că varianta delta a devenit rapid dominantă, inclusiv în Israel, (varianta delta este înalt transmisibilă și eludează parțial răspunsul imun după boală sau după vaccinare) într-o perioadă fără restricții, la o populație în care vârstnicii erau majoritatea vaccinați de peste 6 luni.

Suplimentar, o rată de acoperire vaccinală de 60% nu este considerată suficientă pentru a limita răspândirea variantei delta.

În plus, în Israel a crescut semnificativ capacitatea de testare, mult peste ce se testa în valul 3, astfel încât se identifică multe infecții asimptomatice. Politica este de a depista cât mai multe cazuri pentru a fi izolate și pentru a limita astfel transmiterea.

În contextul răspândirii variantei virale delta, se estimează o rată de vaccinare între 80% – 90%, necesară pentru a limita circulația acestei variante virale, ceea ce în Israel nu este cazul acum.

Un exemplu elocvent este Danemarca. Au menținut restricțiile și pe perioada verii, au testat mult și au identificat cazurile, au accelerat vaccinarea și au ajuns la peste 80% acoperire, iar acum au renunțat la restricții, fără să se înregistreze o creștere a cazurilor” scrie ROVACCINARE.


Alte știri:Top cele mai citite știri: