Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene va veni la București pentu a se întâlni cu președintele Iohannis și premierul Cîțu


24.09.21 14:31 Editor:


Ursula von der Leyen Foto twitter.com/vonderleyen

În data de 27 septembrie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va efectua o vizită oficială la București pentru evaluarea și aprobarea PNRR. Aceasta se va întâlni cu cu președintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîțu.

„Prim-ministrul Florin Cîțu va avea luni, 27 septembrie, o întrevedere oficială cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Vizita la București a înaltului oficial european are loc în contextul finalizării evaluării Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Premierul Florin Cîțu, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis, vor vizita Spitalul Universitar de Urgență București, unde vor susține o conferință de presă comună.

<<Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani. România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă>>, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație”, se arată în comunicatul postat de gov.ro


Alte știri:Top cele mai citite știri: