USB-C, propunerea Comisiei Europene ca format unic de încărcare pentru toate dispozitivele


24.09.21 13:05 Editor:


USB-C Foto: Pixabay

Comisia Europeană a propus la nivel oficial adoptarea unui singur tip de încărcător pentru toate dispozitivele electronice.  Această masură ar fi luată împotriva deșeurilor electronice și a neplăcerilor consumatorilor, cauzate de multitudinea de încărcătoare incompatibile pentru dispozitive electronice.

„Anii de colaborare cu industria pe baza unei abordări voluntare, au scăzut deja numărul de încărcătoare de telefoane mobile de la 30 la 3 în ultimul deceniu, dar nu au putut oferi o soluție completă. Comisia prezintă acum legislația pentru a stabili o soluție comună de încărcare pentru toate dispozitivele relevante”, tranzmite Comisia Europeană intr-un comunicat.

„USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele portabile de jocuri video. În plus, Comisia propune separarea vânzării de încărcătoare din vânzarea de dispozitive electronice. Acest lucru va îmbunătăți confortul consumatorilor și va reduce amprenta de mediu asociată cu producția și eliminarea încărcătoarelor, sprijinind astfel tranzițiile ecologice și digitale”, se arată în comunicat.

„Consumatorii europeni au fost destul de frustrați de faptul că încărcătoarele incompatibile se acumulează în sertarele lor. Am acordat industriei destul timp pentru a veni cu propriile soluții, acum este timpul pentru acțiuni legislative pentru un încărcător comun. Acesta este un câștig important pentru consumatorii și mediul nostru și în conformitate cu ambițiile noastre ecologice și digitale” spune în comunicat vicepreședinte executiv pentru o Europă potrivită pentru era digitală, Margrethe Vestager.


Alte știri:Top cele mai citite știri: